V Pavlovciach sa začal 4. ročník súťaže konských záprahov

24.06.2006 Celý región

Pavlovce/Vranov nad Topľou 24. júna (TASR) - Previerka sily, zručnosti a ovládania je cieľom 4. ročníka súťaže konských záprahov Pavlovská podkova, ktorá sa ...
Pavlovce/Vranov nad Topľou 24. júna (TASR) - Previerka sily, zručnosti a ovládania je cieľom 4. ročníka súťaže konských záprahov Pavlovská podkova, ktorá sa dnes začala v podhorskej obci Pavlovce vo Vranovskom okrese.

Súťažných disciplín, ktoré budú nasledovať po živom sprievode obcou, sa v areáli Breziny zúčastní dovedna 16 furmanov s dvoma pármi koní z celého Slovenska. Súťažiť sa bude v piatich disciplínach - rýchlostnom slalome, v silovom preteku, v skladaní a vykladaní metrovice a pod. \"Súťaž je viac-menej propagačná, čo v sebe integruje viacero prvkov cestovného ruchu a turistiky ako takej. Znamená to propagáciu bývalého furmanského remesla, ktoré má v Pavlovciach tradíciu, \" uviedol pre TASR starosta obce Jozef Kočiš.
Súťaž konských záprahov pripravila pavlovská samospráva v spolupráci s Asociáciou furmanov Slovenska, ktorá združuje asi 50 členov.
 

Vyberte región

mark